top of page

About us

- THE CHEF IS ALWAYS RIGHT. UNLESS WHEN HE'S WRONG -

WhatsApp%20Image%202021-04-11%20at%2021.

5 reasons why you should trust a

Skinny Chef

We schrijven 18 februari 1963. Estelle Cason, uitbaatster van een traditionele burgertent in Ohio, haalt geërgerd uit naar een klant die een opmerking maakt over haar overgewicht."Would you rather be served by a skinny chef? Nobody trusts a skinny chef!"
De klant bleek een lokale journalist te zijn, en enkele weken later was haar zinnetje wereldberoemd. Never trust a skinny chef. In een tijd waarin hele hompen boter, volle room en ossenwit kwaliteitstermen waren, had ze een punt. 

18 maart 2021. Bij Skinny Chef stonden we voor een dilemma wanneer we onze eigen food truck openden. Ofwel 50 kg bijkomen, ofwel het spreekwoord aanpassen. We kozen voor het laatste. "Always trust a skinny chef". En wel hierom:

1) We werken enkel met kraakverse ingrediënten, écht.

2) We maken (bijna) alles zelf. Niet álles, maar echt bijna alles. Pinky swear!

3) We zijn meesters met kruiden: bij ons krijg je een smaakbom, geen caloriebom.

4) We bakken altijd in (olijf)olie, niet in boter. Smaakt beter, is gezonder, houdt de chef skinny.

5) Een groot deel van onze kruiden kweken we zelf. Op ons dak. Farm-to-table, zonder rotzooi.

 

Our Food Trucks

Small is beautiful

We hebben onze foodtruckjes, of zeg maar food trailers, met veel zorg uitgekozen. Onze schattige aanhangertjes met retro-look zijn net klein genoeg om overal te geraken en net groot genoeg om voor serieuze groepen te kunnen koken. 

Benieuwd hoe wij van jouw feest een echt pareltje maken?

 

of

 

1615e568-bc7d-44aa-9add-329037096f55.jpg
kruiden

Separately, they're called spices.
Mixed together, it's called taste.

Your Chef

- Do it with passion or not at all - 

Ons team is heerlijk klein, zit propvol passie voor gastronomie en loopt over van het enthousiasme.  We stellen onszelf graag even voor:

 

Voor zaakvoerder Alexander begon het allemaal in 1995.
Uw Skinny Chef, destijds 4 jaar oud, vroeg aan Sinterklaas een koksmuts. Geen marsepein, geen flippo's, een koksmuts. Maar wel een échte alstublieft. Eentje die kon meegaan tot de opening van zijn eigen heuse restaurant. 
Een dikke 25 jaar later was het dan eindelijk zo ver:
Skinny Chef, ons rijdende restaurantconcept, is een feit. 

Koken doe je natuurlijk nooit alleen, dus liepen we op dag één van het Skinny Chef-avontuur Stella tegen het lijf. 
Piepjong, maar straffe kost: deze brok jong keukengeweld is een wandelende schaterlach, droomt ’s nachts letterlijk over eten en combineert gedrevenheid met een onuitputbare dosis energie en passie. 
Lang verhaal kort: met chef Stella op jouw feest heb je geen vuurwerk meer nodig!

 

Enthousiasme schijnt aanstekelijk te zijn, en dus kregen we op een mooie dag een mailtje. Van een zekere Kian. Of we eens niet wilden proeven van zijn kookkunsten.
Jawaddekes…  De kerel strooit vrolijk in het rond met kruiden waarvan wij de naam niet eens kunnen uitspreken. Het resultaat zijn smaken waar je oren van gaan flapperen: vol, rijk, perfect gebalanceerd. Wat zijn we fier dat we deze beloftevolle topchef in ons team hebben!

Koken is het liefste wat we doen, dat had je al begrepen. Maar een beetje rock-and-roll maakt alles gewoon nóg veel leuker. Daarom zijn we superblij met onze hoogst eigen rockchef Shauni. Deze pittige tante heeft een hart van peperkoek en een dosis passie waarmee ze je feestje nét niet in brand steekt. Oh en... Zodra je Shauni's wereldberoemde desserts hebt geproefd, ben je voor eeuwig verloren. We hebben je gewaarschuwd.

Wil je graag proeven van ons culinair verhaal? Of wil je eraan meewerken? Wil je een crazy idee pitchen? Contacteer ons vandaag nog. We antwoorden zo snel mogelijk. Pinky swear!

bottom of page