About us

- THE CHEF IS ALWAYS RIGHT. UNLESS WHEN HE'S WRONG -

WhatsApp%20Image%202021-04-11%20at%2021.

5 reasons why you should trust a

Skinny Chef

We schrijven 18 februari 1963. Estelle Cason, uitbaatster van een traditionele burgertent in Ohio, haalt geërgerd uit naar een klant die een opmerking maakt over haar overgewicht."Would you rather be served by a skinny chef? Nobody trusts a skinny chef!"
De klant bleek een lokale journalist te zijn, en enkele weken later was haar zinnetje wereldberoemd. Never trust a skinny chef. In een tijd waarin hele hompen boter, volle room en ossenwit kwaliteitstermen waren, had ze een punt. 

18 maart 2021. Uw Skinny Chef Alexander staat voor een dilemma wanneer hij zijn eigen food truck opent. Ofwel 50 kg bijkomen, ofwel het spreekwoord aanpassen. Hij kiest voor het laatste. "Always trust a skinny chef". En wel hierom:

1) We werken enkel met kraakverse ingrediënten, écht.

2) We maken (bijna) alles zelf. Niet álles, maar echt bijna alles. Pinky swear!

3) We zijn meesters met kruiden: bij ons krijg je een smaakbom, geen caloriebom.

4) We bakken altijd in (olijf)olie, niet in boter. Smaakt beter, is gezonder, houdt de chef skinny.

5) Een groot deel van onze kruiden kweken we zelf. Op ons dak. Farm-to-table, zonder rotzooi.

 

Our Food Truck

Small is beautiful

We hebben onze foodtruck, of zeg maar food trailer, met veel zorg uitgekozen. Ons schattige aanhangertje met retro-look is net klein genoeg om overal te geraken en net groot genoeg om voor serieuze groepen te kunnen koken. 

Wanneer we niet bezig zijn met jouw feest, schuimen we de Vlaamse markten af, da's nog zo gezellig.

Benieuwd hoe wij van jouw feest een echt pareltje maken?

 

of

 

1/4
kruiden

Separately, they're called spices.
Mixed together, it's called taste.

Your Chef

- Do it with passion or not at all - 

Mini Skinny Chef
Mini Skinny Chef

Premium burgers
Premium burgers

Foodtruck catering
Foodtruck catering

Mini Skinny Chef
Mini Skinny Chef

1/8

Het begon allemaal in 1995.

Uw Skinny Chef, destijds 4 jaar oud, vroeg aan Sinterklaas een koksmuts. Geen marsepein, geen flippo's, een koksmuts. Maar wel een échte aub. Eentje die kon meegaan tot de opening van zijn eigen heuse restaurant. 
Vandaag, een dikke 25 jaar later, zijn we zover. Skinny Chef, ons rijdende restaurantconcept, is een feit.

Skinny Chef is gediplomeerd chef-restaurateur, liep stage in 's lands beste cocktailbar en spendeerde bijna 10 jaar lang elk vrij moment in de keuken van enkele schitterende restaurants. 
U hoort het al: bij ons draait het allemaal rond passie. 

Wil je graag proeven van ons culinair verhaal? Of wil je eraan meewerken? Wil je een zakelijk voorstel pitchen? Contacteer ons vandaag nog. We antwoorden ten laatste morgen. Pinky swear!